arrow_drop_up arrow_drop_down

Sports performance & Rehabilitation 

In de topsport kan winnen of verliezen gaan om kleine details, alles moet op zijn plaats vallen om te kunnen presteren. Een optimale omgeving, de juiste vorm, en het uitvoeren van je taak dat is waar het om gaat.

Als performance coach zijn 3 aspecten belangrijk: 1. het individu, 2. de taak die uitgevoerd moet worden en 3. de omgeving waarin dit moet gebeuren. Tijdens de trainingen worden deze zogenaamde 'constraints' gemanipuleerd en niet zoals we vaak zien, alleen de taak. Door continu te variëren in deze 3 constraints vergroot je het leer-effect en zorg je ervoor dat datgene wat geleerd wordt ook toepasbaar is in wedstrijdsituaties en niet alleen in de trainingsomgeving. 

Klik hier om een voorbeeld te krijgen van 3 basis oefeningen: de squat, deadlift en hang clena 

How we do it

Screening + Assessment 

We beginnen bij de basis: wat zijn sterke- en verbeterpunten, zijn er imbalances en wat is het fysieke uithoudingsniveau?

Read more 

Training 

Science-based exercises gericht op het verbeteren van sport prestaties en het verminderen van blessuregevoeligheid 

Recovery 

Stretching, rolling, voeding en rust, allemaal belangrijke pilars voor het herstel na een goede training

Read more

Variation without variation 

Om beter te worden moet je 'robuust' zijn in verschillende omgevingen. Het uitvoeren van de zelfde taak, bijvoorbeeld het uitvoeren van een back squat leidt vaak niet tot een optimaal leer-effect doordat de taak erg gestandaardiseerd is en niet altijd voldoende 'transfer' heeft naar de doelbeweging, oftewel de sportbeweging. 

We gebruiken vaak dezelfde oefeningen, met hetzelfde aantal herhalingen en met hetzelfde gewicht, terwijl sportbewegingen juist dynamisch zijn. Het lichaam is dan ook weinig geïnteresseerd in vaste herhalingen en gewicht, maar meer in doelbewegingen die flexibel toegepast kunnen worden. Daarom is variation without variation een goede manier om het lichaam eenzelfde taak te laten uitvoeren waarbij verstoringen ervoor zorgen dat het lichaam uitgedaagd wordt zich aan te passen aan deze verstoringen en daardoor de taak niet steeds hetzelfde is. 

Variabiliteit in bewegingsuitvoeringen zorgen ervoor dat er gezocht moet worden naar effectieve oplossingen voor het uitvoeren van de taak. Dit is de manier waarop de trainignen gebaseerd zijn: geen 'standaard'oefeningen met vaste herhalingen en vaste sets, maar 'chaos' waarbij oefeningen gecombineerd worden, en je uitgedaagd wordt steeds met nieuwe bewegingsoplossingen te komen. Dit zorgt uiteindelijk voor een beter leerresultaat, met betere uitvoering in sportsituaties en een verhoogd 'skills' niveau. 

Dit is wat je kan verwachten 

Assessment 

Om op topniveau te (moeten) presteren is het belangrijk om te weten waar de risico's liggen. Na de screening volgt een orthopedische assessment om deze risico's in kaart te brengen. Deze informatie wordt gebruikt voor het opstellen van een trainingsprogramma, waarbij gewerkt wordt aan het verminderen van het blessurerisico en het verbeteren van sport-specifieke eigenschappen. 

Training

Het trainingsschema wordt deels bepaald door de uitkomsten van het lichaamelijk onderzoek (assessment), anderzijds de eisen die de sport van het lichaam vraagt; waar liggen de sterke- en waar liggen de verbeterpunten? Er wordt gewerkt zoveel mogelijk gewerkt vanuit motorische leerprincipes waarbij het individu, de omgeving en de taak gemanipuleerd worden om zo tot optimale resultaten te komen die ook in wedstrijdsituaties robuust zijn. 

Recovery 

Herstel is net zo belangrijk als de training zelf. Je kunt nog zo goed trainen maar als het lichaam onvoldoende in staat is om te herstellen dan is het vatbaarder voor ziekte, blessures en uiteindelijk overtraindheid. Gezonde voeding, voldoende slaap, stretching, mobility, foam rolling en andere manieren om te herstellen zijn belangrijk voor trainingsadaptaties. 

Meer info: vul het onderstaande formulier in

Vul dit formulier in als je op zoek bent naar meer informatie. Bellen, of whats-appen kan natuurlijk ook gewoon, stuur dan een bericht naar +31683220314 en je krijgt zsm een bericht terug.
  • Wil je dat er telefonisch contact wordt opgenomen, vul dan hier je telefoonnummer in
  • Vul hier je vraag in

We use cookies