Fysiotherapie

Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak

Wat kun je verwachten?  

Screening 

Om zeker te weten dat er een indicatie voor fysiothearpie is, vindt er bij een nieuwe intake altijd een screening plaats. Het kan namelijk zijn dat je klachten veroorzaakt worden door andere onderliggende gezondheidsproblemen welke (in eerste instantie) niet door de fysiothearpeut behandelt kunnen worden 

Vraaggesprek/anamnese 

In de anamnese zullen vragen gesteld worden m.b.t de klachten. Dit geeft een indicatie van de mogelijke oorzaken en structuren die betrokken zijn (spieren/pezen/botten/zenuwen etc.) en zorgt voor een efficient onderzoek 

Lichamelijk onderzoek 

Het lichamelijk onderzoek is bedoelt om de verkregen informatie uit de anamnese te testen. Welke structuren zijn pijnlijk, welke bewegingen zijn beperkt en/of zorgen voor pijn? Is er een verschil in kracht? En hoe ziet het behandeltraject eruit? Dit zal altijd met de client besproken worden. 

Behandeling

In de meeste gevallen zal de behandeling bestaan uit twee delen: hands-on, waarbij bepaalde spieren losmaakt worden, vaak in combinatie met het mobiliseren van (een) gewricht(en). Daarnaast zullen in veel gevallen ook oefeningen gedaan worden om het lichaam sterker te maken, de belastbaarheid te vergroten en daarmee ook de klachten sneller laten doen afnemen. 

Vragen 

De fysiotherapeut zal u altijd betrekken in het behandelproces en uitleg geven over 1. wat er aan de hand is en 2. hoe lang het ongeveer gaat duren voordat de klachten afnemen. Daarnaast is er ook altijd ruimte voor vragen en zal na afloop een vervolgafspraak worden ingepland. 

Verzekering

Fysiotherapie valt niet onder de basisverzekering en moet aanvullend worden verzekerd. Het aantal behandelingen dat je vergoedt krijgt hangt af van het type aanvullende verzekering. Dit kunnen we snel inzien en hier kan de behandelfrequentie desgewenst op worden aangepast. 

Wil je een afspraak maken of meer informatie over je klacht? Vul dan het onderstaande formulier in