Nike Flyknit Lunar2: een must-have

Eindelijk is het zover de opvolger van de Nike Flyknit Lunar1, de Flyknit Lunar2 is uitgebracht. De Flyknit 1 is door runnersworld al uitgekozen tot de ‘editors choice’ oftewel de ’s werelds beste hardloopschoen van 2013.  Hoe gaat de Flyknit Lunar2 ontvangen worden? De opvolger van een technologische hoogstaande schoen is namelijk nog verder verbeterd.

Belangrijkste verschillen en updates met Flyknit Lunar1

De zool en het bovenwerk zijn verder doorontwikkeld. Hoewel het bovenwerk van de schoen uit dezelfde garen bestaan als die de Flyknit Lunar1 had, zo zijn er in de bovenlaag van de schoen verschillende ‘stretch’ zones opgenomen. Dit geeft de schoen meer ondersteuning en houdt je voet stabiel in de schoen.

Nike Flyknit Lunar2 - flywire draden De Flywire kabels hebben een versterkt profiel waardoor de schoen verder in stabiliteit toeneemt.  Daarnaast is het lipje geïntegreerd in het bovenwerk van de schoen. Hierdoor zit de schoen beter om je voet heen, wat de pasvorm ten goede komt. Voor degenen die ook op de Flyknit 1 lopen, daar zat het lipje niet vastgemaakt aan de bovenlaag, waardoor deze vaak verschoof.

Voor degenen die houden van een strakkere pasvorm is er een extra vetergaatje. Doormiddel van elastiekjes kun je de veters perfect strak om je voet heentrekken.

Bij de Lunar Flykint 1 had je vaak het probleem dat de veters losschoten, ook hier is aan gewerkt. Hierdoor hoef je alleen aan het begin van je run je veters goed te strekken en ervaar je tijdens het hardlopen dat het bovenwerk goed om je voet heen blijft zitten.

Nike Flyknit Lunar2 - zool

Niet alleen het bovenwerk is dus verder doorontwikkeld. Ook de zool heeft een positieve update gehad. De zogenaamde pressure date-informed outsole is een goede ontwikkeling. In de voorvoet heeft de zool verschillende druklaagjes, welke geactiveerd worden naarmate er meer druk op de voorvoet wordt uitgeoefend (zoals tijdens het afzetten). Hierdoor wordt de natuurlijke beweging van de schoen verder vergroot en stimuleert het de natuurlijke loopbeweging van de voet meer.

De kenmerken op een rijtje

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cJqC21skZoE[/youtube]

Ultralichte ondersteuning

Er zijn al een aantal kenmerken naar voren gekomen maar er zijn nog meer (verrassende) eigenschappen wat dit echt een perfecte hardloopschoen maakt.

Het ultralichte maar sterke Flyknit waaruit de gehele bovenlaag is gemaakt, is zo ontworpen dat het comfortabel aanvoelt, maar toch ook voldoende stabiel is en er dus geen concessies zijn gedaan aan de ondersteuning die je van een hardloopschoen mag verwachten. De Flyknit draden bestaan volledig uit polyster met maar één bovenlaag, dit voorkomt onnodige naden en stiksels en is tegelijkertijd ook duurzamer.

Het bovenwerk is zo samengesteld dat het bovenwerk ademend is op de plekken waar de voet flexibiliteit nodig heeft (aan de zijkant van de voetwreef). Maar juist strakker is op de plekken waar de voet meer ondersteuning nodig heeft (aan de binnenkant van de voetwreef).

Uitstekende pasvorm

De stevige Flywire kabels lopen door tot aan de middenvoet voor extra ondersteuning. De Flywire kabels werken met het  principe van het Dynamic Fit systeem dat geïntegreerd is met de veters, dit zorgt voor een vaste en stevige pasvorm.

Reactieve schokdemping

De lunarlon demping zorgt voor een stevige en reactieve zool. De zool voelt comfortabel aan doordat deze verder verstevigt is (ten opzichte van de Flyknit Lunar1), dit is prettig doordat de schoen je meer energie meegeeft als je afzet.

Product details

De mannenmaat US 9 (EU-maat 42.5) weegt 255 gram. De vrouwenmaat US 8 (EU-maat 39) weegt 200 gram.

De prijs van de Nike Flyknit Lunar2 is 160 euro en is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Benieuwd geworden? Zie hieronder de commercial van Nike

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SJn64kkpOSc[/youtube]

Review

Zelf vind ik het een heerlijke schoen. Ik heb er nog niet lang achter elkaar op hardgelopen maar op het moment dat je de schoen aantrekt wil je hem eigenlijk niet meer uitdoen. Je merkt nauwelijks dat je een schoen aan hebt maar toch geven de flywire kabels je wel voldoende ondersteuning.

Dat staat voor mij voorop bij een hardloopschoen die je gaat gebruiken voor je duurlopen of wellicht je intervaltraining.  Een hardloopschoen moet altijd voldoende ondersteuning bieden, hoe licht of hoe zwaar de schoen ook mag wegen.

De Flyknit Lunar2 zit echt perfect om je voet heen. Door het bovenwerk te stomen en daarna je schoen aan te trekken gaat de schoen je nog meer om je voet heen vormen en heb je de ultieme pasvorm.

Voor in het voorjaar en de zomer is het lekker dat het bovenwerk op de plekken waar dat kan (aan de zijkant en de voorkant van de voet) ademend is gemaakt.

De zool is echt verbeterd: hij is wat harder, wat directer. Hierdoor is de schoen reactiever geworden waardoor je niet te lang op de grond ‘blijft plakken’ maar de schoen je energie geeft tijdens je afzet.  Kortom een must-have hardloopschoen.

Kristof
Door

Kristof

op 08 Feb 2014

Kan ik hem bestellen bij all4running ? hahaa Wederom weer een goed artikel. Keep up the good work Niels!

Reactie plaatsen

Voor vragen of opmerkingen, neem gerust contact op! 

[gravityforms id="1" title="false"]